info@koskivirta.fi 050 595 0139

HOIDOT

Toistaiseksi pidän taukoa hoitotyön tekemisestä. Keskityn suunniteltuihin koulutuksiin ja koulutustyön kehittämiseen.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapian perusajatus lähtee siitä kokemusperäisesti havaitusta seikasta, että kaikki ihmisen kehossa heijastuu jalkateriin tiettyjä lainalaisuuksia noudattaen. Vyöhyketerapeuttisessa hoidossa käsitellään jaloissa olevia heijastealueita tavoitteena edesauttaa ja tasapainottaa yleisesti kehon toimintoja. Hoidon voi kohdistaa myös eritytisesti tietyille alueille.

Harjoittamassani vyöhyketerapiassa tarvittaessa käsitellään heijastealueita myös muualta kehosta kuten vaikkapa käsistä tai selästä. Hoidossa pääasiallisena työkaluna on hoitajan käsi kaikkine osineen ja joskus apuvälineenä vyöhyketikku. Hoito koostuu erilaisista otteista sisältäen hierovia osuuksia, sormella painamista, nivelten liikettä edistäviä otteita, venytyksiä. Yleisesti hoito on erityisen rentouttava ja kivuton kokemus.

Heijastejärjestelmän lisäksi jalkaterästä löytyy myös meridiaani- eli energiaratajärjestelmä, jota käytän tarvittaessa. Samalla käsitellyksi tulevat jalkaterän ja säären akupunktiopisteet.

Vyöhyketerapia soveltuu eri ikäisille ja erilaisessa kunnossa oleville ihmisille. Hoito sopii yleisellä tasolla rentoutumiseen ja aineenvaihdunnan tasapainottamiseen. Erikoishoitoja on tarjolla pienten lasten ongelmiin, naisten moninaisiin vaivoihin, ruuansulatusongelmiin ja stressiin vain muutamia mainitakseni.

Vyöhyketerapia on täydentävä hoitomuoto eikä se ole ristiriidassa minkään länsimaisen lääketieteen menetelmän kanssa.

Shiatsu

Shiatsu on japania ja suoraan käännettynä tarkoittaa sormella painamista. Harjoittamani shiatsu sisältää sormien, kämmenten, kyynärpäiden, polvien ja varpaidenkin käyttöä asiakasta hoitaessa. Shiatsuun kuuluu sekä passiiviset että aktiiviset venytykset. Hoito tehdään lattiallla tukevan alustan päällä asiakkaan ollessa pukeutuneena kevyeen vaatetukseen, mielellään pitkähihaiseen ja -lahkeiseen asuun.

Shiatsua on monia erilaisia suuntauksia. Harjoittamani suuntaus perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen teorian soveltamiseen shiatsun keinoin lempeällä tavalla. Hoitaja käyttää oman kehonsa painoa käsitellessään kehon energiaratoja ja niillä olevia pisteitä.

Shiatsuhoidon tavoitteena on tasapainottaa kehoa ja mieltä, ylläpitää ja edistää terveyttä sekä edesauttaa palautumista ja parantumista erilaisista häiriötiloista.

Shiatsua on käytetty stressin, unettomuuden ja erilaisten kiputilojen lievittämisessä. Päänsärky, migreeni, ruuansulatusvaivat ja selkäsäryt kuten myös hormonaaliset vaivat ovat hyvä syy hakeutua osaavan shiatsuhoitajan vastaanotolle.

Shiatsu on täydentävä hoitomuoto eikä se ole ristiriidassa minkään länsimaisen lääketieteen menetelmän kanssa.

Nuad Boran

Perinteinen Pohjoisen Thaimaan hoitotekniikka, jota kuvatessaan voi käyttää sanoja

 • venyttely
 • akupainanta
 • rauhallisuus
 • kivuttomuus
 • rentouttava
 • lihaskäsittely
 • hoito perustuu tuhansia vuosia vanhaan hoitoperinteeseen, jonka juuret ovat alunperin Intiassa.


  NUAD BORANissa on piirteitä monista erilaisista harjoituksen ja terapian muodosta. Laiskan miehen joogaksikin sitä on kutsuttu siihen sisältyvien venytysten vuoksi. Akupainan kaltaisia otteita käytetään painettaessa pisteitä, Hoitajan tulee olla keskittyneessä mielen tilassa, jotta saadaan paras mahdollinen hoito aikaiseksi. Vyöhyketerapiaa muistuttavaa tekniikkaa käytetään jalkateriin, käsiin ja kasvoihin. Mutta kaikesta yhtäläisyydestä huolimatta, on NUAD BORAN oma hoitojärjestelmänsä ja sille on oma teoreettinen perustansa.

  Perinteinen thaimaalainen hieronta tehdään lattialla napakan alustan päällä. Sekä hoitaja että hoidettava ovat pukeutuneet mukaviin kiristämättömiin vaatteisiin, esimerkiksi tyypillisiin thaimaalaisiin kalastajanhousuihin ja paitaan. Jos asiakas ei ole asianmukaisesti pukeutunut hoitoa varten,niin tarjoan hänelle hoidon ajaksi paremmin hoitoon soveltuvan asun.

  Hoito itsessään koostuu lähinnä painonsiirtoon perustuvista otteista niinsanottuja SEN-linjoja pitkin. Lisäksi asiakasta venytetään eri asentoihin, asiakkaan lähtökohdat huomioon ottaen tietenkin. Hierovia otteita sisältyy hoitoon varsin vähän, ja tästä johtuen mielellään käytän hoidosta nimeä NUAD BORAN -perinteinen thaimaalainen hoitotekniikka.

  NUAD BORAN on täydentävä hoitomuoto eikä se ole ristiriidassa minkään länsimaisen lääketieteen menetelmän kanssa.

  Akupunktio

  Akupunktio on yli 3000 vanha kiinalainen neulahoitomenetelmä, joka Suomessa terveydenhuollon ammattihenkilön tekemänä on hyväksytty lääketieteelliseksi fysikaaliseksi hoitomenetelmäksi.

  Hoito perustuu energian kulun tasapainottamiseen energiakanavissa eli meridiaaneissa pisteiden manipuloinnin kautta. Akupunktio on yksi monista kiinalaisen lääketieteen menetelmistä.

  Akupunktiota voi kokeilla lähes mihin tahansa diagnosoituun vaivaan. Hyviä tuloksia on saatu esim. migreenin hoidossa, nivelvaivoissa ja akuuteissa lihasvaivoissa. Länsimaisen näkemyksen mukaan akupunktion vaikutus on lihaksia rentouttava ja sitä kautta kipua poistava. Perinteisen käsityksen mukaan akupunktiota voi käyttää kaikenlaiseen elämänvoiman tasapainottamiseen. Tässä hengessä akupunktiota käytetään hyvinkin laajasti erilaisiin elämän laatua haittaaviin asioihin. Allergiat, tulehduskierteet, astma, ruuansulatusvaivat, vaikeus tulla raskaaksi, kuukautisvaivat ovat esimerkkejä fyysisistä vaivoista, joita voi neulahoidolla helpottaa. Lisäksi on näyttöä riippuvuushoidoissa neulojen onnistuneesta vaikutuksesta ja stressin kaikenlaisten oireiden helpottamisesta.

  Suosittelen asiakkailleni kolmen hoitokerran sarjaa aluksi - yleensä kolmella kerralla selviää kannattaako hoitosarjaa jatkaa. Hoitokertojen määrää tuumaillaan asiakkaan kanssa prosessin edetessä.

  Fysioterapia

  Fysioterapeuttisia palveluja lähetteellä