Arki

Kun on pitemmän pätkän poissa kotoa, alkaa arki astua kuvioihin mukaan. Arki on tosin erilainen kuin Joensuussa.

E7033630-7A42-439A-A236-C396344C02E6

Aamulla herään huoneen valoistuessa noin kuuden jälkeen. Matkan aluksi pidän aina pimennysverhot kiinni, että pääsen vuorokausirytmistä kiinni, mutta ajan kuluessa verhot jätän auki nauttiakseni valoisista aamuista.

Keitän aamukahvit pikakahvista, johon lisään kookosöljyä ja maustettua mantelimaitoa. Kotona laitan kahviini kermaa, mutta kerma maksaa täällä tuplasti siihen mitä kotosalla – se kun ei kuulu paikallisten käyttämiin ruokatarvikkeisiin. Kahden euron pattereilla toimivan  ”maitovispilän” ostin marketista, jotta saan öljyn ja maidon sekoittumaan ja vaahtoutumaan kahviin.

DF95BB87-7795-4B95-A962-94B9DE96CBC4

Kirjoitustyöt aloitan aamukahvin jälkeen. Yritän pitää tästä rutiinista kiinni, jotta se pysyisi hyvänä tapana myös jatkossa. Kirjoitan blogin lisäksi kiinalaisen lääketieteen  tekstejä, joita käytän opetuksessa. Luon myös uutta koulutuskokonaisuutta, joka pikkuhiljaa alkaa saada hahmoaan. Uuden koulutuksen rakenteluun liittyy paljon epävarmuustekijöitä pikaisesti arvioiden. Käytännössä teen työtä, josta tulen saamaan korvauksen tulevaisuudessa. Jotta tällaisia projekteja jaksaa tehdä, on oltava innostunut aiheestaan ja vakuuttunut sen tarpeellisuudesta. Visualisoin itseni tekemässä kyseistä projektia – työtä, jonka tekemisestä nautin ja joka tulee olemaan erityisen hauskaa tällä kertaa! Ajattelen menneisyyttä myötätuntoisesti, tulevaisuutta suurella uteliaisuudella ja ilolla – tätä hetkeä elän läsnäolevasti, tuntien eläväni elämäni parasta hetkeä.

Ensi vuosi tulee olemaan täynnä uusia alkuja sekä henkilökohtaisella että ammatillisella puolella. Osa muutoksista on jo tiedossa ja tilattuina, mutta osa on vielä verhon takana, näkymättömissä mutta hyvin todellisena.

Luomme elämäämme tekemällä valintoja tässä hetkessä. Siksi on oltava tietoinen omasta vastuustaan oman elämänsä suhteen. Otan elämän vastaan uteliaasti ja myötatuntoisesti, arvostelemattomalla asenteella. Oppimista riittää koko ajan.

3C6C26BA-909A-4D67-B625-B9E269B3EFDA

Matkassa mukana partiolaisten kalenteri. Joulu kulkee mukanani tällä kertaa tässä muodossa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *