Vuoden vaihtuminen

Vuoden viimeinen päivä meni uusissa maisemissa. Matkaa tein Kawasakin takapenkillä; vai mikälie korrekti moottoripyörätermi. Kyseessä oli “dirtbike” ja ajomukavuus suunniteltu varmaankin yhdelle henkilölle.

image

Suojavarusteena oli minulla sininen kypärä, jonka arvo on noin neljä euroa. Kovin olen iloinen kuskistani, joka sai pidettyä meidät pystyssä ilman osumia sekä metsätiellä että valtatiellä. Aasialaista liikennekulttuuria kun ei oikein voi verrata kotimaiseen. Sääntöjä on, mutta niiden noudattaminen on sattumanvaraista.

Aamupalaksi nautin tuoreita hedelmiä ja jonkun sortin mykyjä … Ananaksen ja papaijan tunnistan, mutta kun ainesosat ovat hyvin pilkottu ja piilotettu raidallisen näköisen taikinan sisään, niin arvailuksi menee. Taikina oli riisijauhoista tehty ja myky oli kypsytetty höyryssä kankaalla peitettynä; sisällä mausta pätellen oli valkosipulia ja ehkä maapähkinää hyvin pieneksi pilkottuna JA koko komeus tuli syödä makeutetun kookosmaidon kera. Erinomaista.

image

image

Moottoripyöräily oli päivän mittainen matka enimmäkseen pienehköjä sivuteitä kulkien. Kilometrejä kertyi ehkä 130 ja kyydissä istumista kuutisen tuntia. Innolla odotan kehollisia reaktioitani johtuen tottumattomuudestani lajiin; vielä eivät lihakset huuda kivusta, enkä oikeastaan tunne mitään epämukavuutta kun eilisestä on kulunut vuorokausi.

Maisemat puhukoot puolestaan.

image

image

image

image

image

Vuorien korkeimmilla paikoilla asuu Hmong-kansaa, joka viljelee rinteissä sekä itselleen että myytäväksi moninaisia erilaisia tuotteita. Kaalia, mansikoita, maissia, salaattia ja bataattia sekä paljon muuta. Korkeassa ilma-alassa ilmeisesti viileän ilman ja auringonpaisteen seurauksena kaikki muuttuu makoisammaksi. Hämmästyttävää on se, että kaikki työ rinteillä on tehtävä käsin. Jyrkkiin rinteisiin ei koneita voi viedä ja käsityö on näin ainut mahdollisuus.

image

Yläilmoissa sain nauttia loistavaa paikallista kahvia mitä parhaimmissa maisemissa.

image

Vuoren korkeimmilla kohdilla on myös thaimaalaisten telttakyliä ja pieniä lomamajoja. Vuoden kylmimpään aikaan ja etenkin uutena vuotena on hyvin suosittua yöpyä näissä lähekkäin asetelluissa teltoissa sekä täällä Chiang Main lähellä että muualla Thaimaassa.

Illalla kävelin kaupungin keskustassa ja nautin tavallaan ihmispaljoudesta, mutta ennenkaikkea ihmisten katselusta. Jo hyvissä ajoin ennen puolta yötä alkoivat ihmiset lähettää taivaalle lyhtyjä niihin kirjoitettuine toiveineen hyvästä uudesta vuodesta.

image

Hyvää alkanutta vuotta 2017. Sydämellisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *