Matkaanlähtö lähestyy

Rinkka kertaalleen täytettynä odottaa jo ensimmäistä tyhjennystä ja tarkistusta. Riittääkö yhdet sortsit? Uimapuku ja bikinit ainakin on otettava mukaan. Ja kengät on pestävä! Australiaan ei saa kuljettaa mukanaan vieraita maa-aineksia edes kenkien pohjissa. Matkapahoinvointilääkkeiden on löydyttävä käsimatkatavarasta. Paljon muistettavaa. Listaaminen auttaa. Kun vain löytäisin nyt sen listan. En sitä vieläkään ole osannut tallentaa tähän tekniikan maailmaan.

Keittiöremonttia järjestän samalla kun valmistaudun reissuun lähtöön. Kalusteet on hankittuna ja toimitusta vailla, samoin pintamateriaalit. Luottomieheni remonttien suhteen on lupautunut hoitamaan kaiken mallikkaasti poissaollessani. Keittiön purkuun liittyy vielä muutama ongelma, mutta onneksi on vielä muutama päivä aikaa järjestellä asiaa. Hankaluutta tuottaa keittiön kaappien sisällön sijoittaminen jonnekin kunnes uusi keittiö on paikallaan.

Viikonloppu menee kiinalaisen lääketieteen opetuksen parissa. Innostuneen tuntuinen aikuisten naisten ryhmä oppii itselleen uuden tavan hahmottaa maailmaa ja siinä samalla tutustuu itseensä ja omaan elämisen tapaansa. Muutoksia on tapahtunut monilla jo parin kuukauden opintojakson aikana; ruokavalion ja itsensä huomioimisen suhteen. Kunhan kolme vuotta kuluu projektin parissa, niin muutoksia saattaa tulla enemmänkin. Oppimisen prosessi tekee näkyväksi sen, mitä ei ole aikaisemmin nähnyt. Oppimisen prosessi mahdollistaa muutoksen.

 

Monta asiaa hoidettavana. Istun siis alas ja hengitän, palaan kehon aistimuksiin, tarkkailen hengitystä kehossa. Tunnen jalkapohjani lattiaa vasten, kihelmöivänä ja painavana. Keho elää aina tässä hetkessä, nyt. Elämäni täkein hetki, ainut hetki jolloin olen elossa, on nyt. Ripustan pyykit kuivumaan tietoisesti läsnäollen. Istun pidemmäksi hetkeksi olemaan läsnä elämäni hetkissä. Kaikki muu saa olla. Tekemättömät työt ovat tekemättä hetken. Kaikki on hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *