Teema mukana

928CA1D2-3873-46CC-BD31-83F984085905

Junankuljettamana ensin Helsinkiin Teema-kupin pitäessä seuraa minulle sukan neulomisen ja elokuvan katsomisen ohella.

Junamatkailu on muuttunut ihmeellisen juohevaksi vuosien takaisesta kituuttamisesta hitaalla yhteydellä nykyiseen mielestäni todella nopeaan matkaan. Vakavasti on harkinnassa se, etten enää omalla autolla ajele Joensuu-Helsinki väliä ollenkaan. Ellei tule joku painava syy tehdä niin. Edellinen pimeässä ajamani matka vesisateessa nastarenkailla oli sen verran rankka kokemus, ettei houkutusta juuri ole pitkiin ajomatkoihin etenkään talvella. Junailussa on sekin ihastuttava puoli, että on mahdollista istua meditaatiossa, silmät kiinni, kädet sylissä, vastamelukuulokkeet korvilla; kaikessa rauhassa, koska ei tarvitse mennä minnekään. Ja silti matka etenee!

Matkani teemana on tällä kertaa matkailla kohtalaisen runsaasti sekä ulkoisesti että sisäisesti. Tulen tekemään pieniä pyrähdyksiä Chiang Maista muualle ja toisaalta tavoitteena on intensiivinen sisäinen harjoittaminen.

Ulkoisen matkailun havainnointi on hauskaa ja helppoakin; voi tarkkailla ympäristöään kaikilla aisteillaan, ottaa kuvia, tehdä suunnitelmia. Sisäisen matkailun havainnointi sitä vastoin on monesti vaikeaakin, koska havainnoinnissa pysyminen on niin kovin haasteellista. Tiellä pysyminen noin kuvannollisesti on tarkkaavaisuutta vaativaa ja samalla on osattava päästää irti kaikesta pyrkimyksestä ja tavoitteellisuudesta. Yllätyksiä ja oivalluksia lienee odotettavissa sekä ulkoisesti että sisäisesti tulevien viikkojen aikana. Kahdeksan viikkoa edessä tuntemattomissa maisemissa, jälleen kerran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *