10 000 askelta

Päivittäinen kymmenen tuhannen askeleen tavoite joko täyttyy tai sitten ei. Nyt kello on jonkun verran yli puolen päivän ja askeleita on kertynyt reilusti. Joskus tavoitteet täyttyvät ja joskus ei – niinkuin elämässä yleensä.

Aloitin aamuni qigong-harjoituksella vaivautumatta menemään ulos huoneestani. Tavoite olisi tehdä harjoitus ulkona joka aamu,  mutta sekään ei aina onnistu.

Hyvä päivä harjoitella läsnäoloa itselleen. Mittaanko olemassaoloani saavutuksillani? Tekemisilläni vai tekemättä jättämisellä? Kumpaa ääntä kuuntelen? Sitä joka kannustaa vai sitä joka moittii ja arvostelee?

B86CEAE2-1B9A-42D6-A819-6BB228C10A70

HARJOITUS ”IKT”

Tuo huomiosi asentoon, jossa nyt olet. Istutko? Nojaatko johonkin? Missä asennossa on selkäsi? Mikä on jalkojesi asento? Anna kaiken olla niinkuin on, tai muuta asentoasi tietoisesti toiseksi – arvostelematta ja läsnäolevasti.

Vie sitten huomiosi mieleesi ja tuo mielesi näyttämölle joku asia, joka on tuonut sinulle iloa viimeisen vuorokauden aikana. Se voi olla vaikka ruuan tuoksu, naurava lapsi tai kupillinen kahvia. Kenties se on jonkun rakkaan kosketus tai se, että on tullut kosketetuksi. Ehkä aamuharjoitus, joka saa veren virtaamaan ja kehon notkistumaan. Pieni ilo tai isompi ilo. Kun uppoudut tähän iloon mielesi voimalla, niin vie sen jälkeen huomio kehoosi. Tunnetko tämän ilon kehossasi jollain tavalla? Kaikki tuntemukset ovat sallittuja – vie huomiosi niihin uteliaasti. Voit nimetä tuntemuksesi – se voi olla vaikka pehmentymistä kasvojen lihaksissa tai avaruuden tunnetta hengityksessä tai mitä tahansa tai ei juurikaan mitään.

Seuraavaksi kokeile, voitko tuntea kiitollisuutta tästä ilon tuntemuksesta. ”Olen kiitollinen tästä ainutkertaisesta elämäni hetkestä” ja tuoda toisen kätesi sydämesi päälle näin itseäsi keveästi koskettaen. Voit pysyä näissä elämäsi hetkissä vaikkapa kolmen hengityksen verran, tai pitempään. Jos mielesi harhautuu muualle, niin tuo se lempeästi ja ystävällisesti takaisin tähän kiitollisuuden hetkeen. Voit samalla uteliaasti viedä huomiosi kehoosi ja aistia sitä, miltä kiitollisuus kehossa tuntuu – tässä ja nyt.

Jos sinulla on vielä aikaa, niin tuo mieleesi asioita, joista voit olla tyytyväinen joko viimeisen vuorokauden ajalta tai vaikkapa elämän mittaiselta matkalta. Lepää tässä hetkessä, joka on ilon ja kiitollisuuden ja tyytyväisyyden täyttämä.

Voit lopettaa harjoituksen kiittämällä itseäsi siitä, että olet antanut itsellesi tämän terveyttä ja hyvinvointia hoitavan hetken. Hetken, joka on ilon ja kiitollisuuden ja tyytyväisyyden täyttämä. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *